Welke manier je ook kiest, als je je fiets gaat verkopen, wil je een zo goed mogelijke prijs ervoor krijgen. Maar hoe weet je nou wat je oude fiets waard is? De prijs die je kunt vragen voor je fiets hangt af van de algemene status.
Lakschade, gebruikssporen en slijtage aan de onderdelen gaan allemaal van de prijs af. Wil je een elektrische fiets verkopen? Dan wordt de prijs mede bepaald door de status van de accu zelf. Heb je de accu vervangen of is er groot onderhoud geweest? Dan is het handig dat je dit kunt aantonen in de vorm van bonnetjes.
Hoeveel kan ik vragen voor mijn tweedehands fiets?
Ook de leeftijd van je fiets, het type en de uitvoering bepalen de prijs. Hoe ouder de fiets, hoe minder hij waard is. Voor elke lente die je fiets jong is, gaat er ongeveer 1/8ste van de prijs af.
Het aanbod aan tweedehands fietsen is groot en mede bepalend voor de prijs die je voor je oude fiets kunt vragen. Wil je weten wat jouw oude fiets waard is? Check dan eens op advertentiesites. Dan heb je een indicatie wat er zoal wordt gevraagd voor vergelijkbare fietsen.
Tips voor een hogere prijs voor je tweedehands fiets
Als je je fiets wil verkopen, wil je er natuurlijk een eerlijke prijs voor vragen, maar zeker ook een eerlijke prijs voor ontvangen. Een aantal dingen kunnen ervoor zorgen dat je een hogere prijs krijgt voor je oude fiets.
De juiste timing
Wist je dat de tijd waarop je je fiets aanbiedt van invloed kan zijn op de prijs die je krijgt? In de winter worden er minder fietsen verkocht en zul je waarschijnlijk niet de beste prijs voor je gebruikte fiets krijgen. Wil je een mountainbike verkopen? Dan is de beste tijd hiervoor het voorjaar en de zomer. Als je een racefiets wil verkopen, blijkt de herfst juist een betere tijd.
Zonder wrijving geen glans
We weten allemaal dat je maar een kans krijgt voor het maken van een goede eerste indruk, Dat geldt zeker ook voor de tweedehands fiets die je wil verkopen. Het is belangrijk dat je goede foto’s maakt waarop je oude fiets zich van de beste kant kan laten zien. De tweewieler van tevoren even oppoetsen, scheelt echt een hoop punten.
Zijn er onderdelen kapot? Door kleine reparaties uit te (laten) voeren voordat jij je stalen ros te koop aanbiedt, zorg je ervoor dat je straks een goede prijs krijgt voor je fiets. Check of de bel, de verlichting en de remmen het nog doen en check op roestvorming. Kijk ook naar de staat van de ketting (soepelheid en roest).
Licht onderhoud kun je vaak prima zelf uitvoeren. Een druppeltje olie hier en daar en een schroefje vastdraaien van een koplamp die rammelt, kunnen al wonderen doen.
Elektrische fiets verkopen
Wil je een elektrische fiets verkopen? Een slechte accu kost je – ook op een verder nog prima fiets – keiharde euro’s. Als je accu snel oplaadt en niet al te snel weer leegloopt, kun je zomaar een paar tientjes meer vragen.
Als het aankomt op het verkopen van je oude fiets zijn het de kleine dingen die het doen. Een paar nieuwe snelbinders en tot blinkends toe opgepoetste glimmende onderdelen (velgen, stuur en koplamp) kosten je amper wat, maar leveren bij het verkopen van je fiets zeker ‘knaken’ op.